Chovatelská stanice FCI AL NASYA

Bareen Al Nasya navzdory letošnímu hubenému roku na coursing a výstavy dokázala splnit velké 3 mezinárodní šampionáty FCI. Po titulu C.I.C. a C.I.B. přidala další  - C.I.B.P. ve svých pouhých třech letech!!!
Jsem nesmírně pyšná na všestrannost Bareen, která mimochodem splnila již v minulosti dvě zkoušky z poslušnosti s výborným hodnocením. Velké poděkování patří majitelce Metě Kuhar za její skvělou práci a obětavost a zároveň za skvělou reprezentaci jména naší CHS Al Nasya a jejího
B vrhu. yes

 

Bareen Al Nasya despite this poor year at coursing and dog shows managed to fulfil the big 3 international FCI championships. After the title of C.I.C. and C.I.B. added another - C.I.B.P. in her three years only!!!
I am extremely proud of the versatility of Bareen, who, by the way, has already fulfilled two obedience tests in the past with excellent evaluation. Many thanks to the owner Meta Kuhar for her great work and dedication and at the same time for a great representation of the name of our kennel Al Nasya and our B litter. yes
 
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Meta Kuhar
 
 
 

Letošní sezóna je pro Bareen a její majitelku Metu velmi úspěšná. Po mezinárodním titulu C.I.C., který získala za své vynikající výsledky na coursingových závodech, si Bareen připisuje další, tentokráte díky výstavním oceněním, a to Mezinárodní šampion krásy - C.I.B.!!! 
Jsme pyšní na všechny výkony, kterých zatím tato princezna dosáhla a děkujeme za skvělou reprezentaci našeho B vrhu. Samozřejmě připojujeme velkou gratulaci. heart
 
 
This season is very successful for Bareen and her owner Meta. After international title of C.I.C., which she received for her excellent results at coursing races, Bareen attributes another, this time thanks exhibition awards, the title International Champion of Beauty - C.I.B.!!!
We are proud of all the performances that this princess has achieved so far and thank you for a great representation of our B litter. Of course, we attach a big congratulations. heart
 
 
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Meta Kuhar
 
 
 
 

CACIL COURSING HUNDSHEIM/SPITZERBERG RAKOUSKO / AUSTRIA 18.10.2020 

V silné konkurenci 13 fen ze 4 evropských zemí si Bareen na náročných tratích vedla opět výborně. V konečném pořadí skončila na pěkném 4.místě, ovšem se stejným bodovým ohodnocením jako fena na 3.místě. I když měla nárok na titul res.CACIL, byl podstoupen další závodnici na 5.místě /Bareen již všechny své mezinárodní tituly z coursingů využila/.
Máme z naší slovinské závodnice velkou radost a chtěla bych zmínit i fakt, že nyní je v neoficiálním aktuálním evropském žebříčku coursing.eu na senzačním 2.místě pouhý 1,25 bodu za 1.místem.
Děkujeme za skvělou reprezentaci a přejeme hodně dalších úspěchů na závodech i výstavách v lepších časech, než je ten nynější - covidový. smiley
 
 
In strong competition of 13 bitches from 4 European countries, Bareen did very well again on demanding tracks. In the final ranking she finished in a nice 4th place, but with the same point rating as the bitch in 3rd place. Although she was entitled to the title of res.CACIL, she underwent another competitor in 5th place /Bareen has already used all her international titles from coursing/.
We are very happy with our Slovenian racer and I would like to mention the fact that now in the unofficial current European ranking coursing.eu she is on the sensational 2nd place only 1.25 points behind the 1st place.
Thank you for a great representation and we wish you many more successes at races and shows in better times than the current one - because of covid. smiley
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Melanie Schlick
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Meta Kuhar
 
 
 
 

CENTRAL EUROPEAN COURSING DERBY 2020 BRATISLAVA SLOVENSKO / SLOVAKIA 10.10. 2020 
 
Druhý start Bareen na Slovensku byl bohužel poznamenán chybou v 1. kole, ale ve 2. kole se již postarala s přehledem o nápravu a domů do Slovinska odjela s medailí za 3.místo.
Přejeme Bareen hodně štěstí do dalších závodů. yes
 
 
The second start of Bareen in Slovakia was unfortunately affected by an error in the 1st round, but in the 2nd round she already took care of the rectification and went home to Slovenia with a medal for 3rd place.
We wish Bareen good luck in the next races. yes
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Meta Kuhar
 
 
 

Bareen Al Nasya je další fenkou z našich dvou vrhů, která dosáhla svými nepřehlédnutelnými výkony na coursingových polích titulu C.I.C.!!! Její coursingová kariéra je rozběhnutá skvělým způsobem a my přejeme Bareen stále rychlé nohy, tah na kořist a další závody bez problémů a hlavně bez zranění.

Bareen a její majitelce patří naše velká gratulace. heart
 
 
Bareen Al Nasya is another female from our two litters, who achieved with her noticeable performances on coursing fields to the title C.I.C.!!! Her coursing career has great start and we wish Bareen still fast legs, focus on prey and other races without problems and especially without injuries.
Bareen and her owner deserve our big congratulations. heart
 
 
        
 
Poděkování za poskytnutí fotografií / Thanks for providing photos - Meta Kuhar
 
 
 

BEAUTY AND PERFORMANCE DOLSKO 2020 SLOVINSKO / SLOVENIA 19.-20.9.2020


19.9.2020 - 35.Speciální výstava CAC Dolsko 
Rozhodčí: Štefan Šinko 
(Slovinsko)
Po roce se Bareen opět vrátila do Dolska, aby zde zkusila obhájit své loňské prvenství. A hned první den, kdy se představila ve třídě šampionů, získala cenné ohodnocení Výborná 1, CAC, BOS!!! Tím si připravila půdu a dobrý vstup pro nedělní coursing.

20.9.2020 - 18.Mezinárodní coursing Dolsko
Na závodním poli byla Bareen opět skvělá a svým přesvědčivým výkonem vybojovala 1.místo a titul CACL. A nejen to! Ještě připojila titul res.BEST IN FIELD!!! 
Výkony obou dní ji opět vynesly k titulu VÍTĚZ PRO KRÁSU A VÝKON DOLSKO 2020!!!
Bareen opět dokázala, že je ve výborné výstavní i coursingové formě a obhajobu titulu si právem zaslouží. 
Patří jí naše velká gratulace a přání hodně dalších úspěchů. smiley
 
 
19.9.2020 - 35th Special show CAC Dolsko
Judge: Štefan Šinko (Slovenia)
A year later, Bareen returned to Dolsko to try to regain her last year primacy. And on the very first day when she presented herself in the champion class, she gained valuable assessment with result Excellent 1, CAC, BOS!!! This prepared the ground and a good entry for Sunday coursing.
 
20.9.2020 - 18th International Coursing Dolsko
In the race field, Bareen was great again and with her convincing performance won 1st place and  CACL title. And not only that! She also added the title of res.BEST IN FIELD!!!
The performances of both days again brought her to the title BEAUTY AND PERFORMANCE WINNER DOLSKO 2020!!!
Bareen proved again that she is in excellent show and coursing form and she rightly deserves the defense of the title. 
She deserves our great congratulations and wishes for many more successes. smiley
 
 
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Blayo San
 
 
 

VELKÁ CENA TUNIBERGU NĚMECKO 13.9.2020

GRAND PRIX TUNIBERG GERMANY 13.9.2020
 
Na start sólových běhů na oválu se v neděli 13.9. postavil Bai a svým výkonem dosáhl na skvělé 2.místo. Je zatím jediným naším potomkem, který mimo výstav začal závodit jak na dráze, tak i na coursingu. Gratulujeme a přejeme i dále hodně sportovních úspěchů !!! smiley
 
 
Bai participated the solo runs on the racetrack for the first time on Sunday 13.9. and his performance reached great 2nd placeHe is the only one of our offspring, who started racing on a racetracks as well as on coursings. Congratulations and we wish you a lot of sporting successes !!! smiley
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Hans-Jürgen Metzen
 

 


NÁRODNÍ COURSING ROSTOCK NĚMECKO 6.9.2020
NATIONAL COURSING ROSTOCK GERMANY 6.9.2020

Ke svému prvnímu oficiálnímu závodu nastoupil Bai v německém Rostocku. V konkurenci 6 psů získal krásné 3.místo. Blahopřejeme a držíme palce do dalších nadcházejících závodů.
Hodně štěstí a běhy bez zranění milý Bai !!! smiley
 
Bai started his first official race in Rostock, Germany. In competition of 6 dogs he took beautiful 3rd placeCongratulations and we are keeping our fingers crossed for the next upcoming races.
Good luck and runs without injuries dear Bai !!! smiley
 
 
 
 
Poděkování za poskytnutí fotografií / Thanks for providing the photos - Hans-Jürgen Metzen
 
 
 

CACIB BLED I., II. 2020 SLOVINSKO / SLOVENIA 5. - 6.9.2020

 
Rozhodčí / judge: Bojana Razpotnik, Daniela Risdan (Slovinsko / Slovenia)

Tentokrát na domácí půdě se Bareen oba dva dny předvedla ve třídě šampionů s výbornými výsledky a krásnými posudky. 
5.9.2020 - Výborná 2, res. CAC
6.9.2020 - Výborná 1, CAC, CACIB, BOB - CRUFTS QUALIFICATION !!! yesyesyes
Velice upřímně a s velkou radostí gratulujeme Bareen a její majitelce Metě. Jen tak dál, děvčata
!

 

This time on Bareen's home turf, she showed herself both days in the champion class with excellent results and beautiful assessments.
5.9.2020 - Excellent 2, res. CAC
6.9.2020 - Excellent 1, CAC, CACIB, BOB - CRUFTS QUALIFICATION !!! yesyesyes
With great joy we congratulate to Bareen and her owner Meta. Keep going, girls!
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Dora Photography
 
 
 

heartVNOUČÁTKAheart

 
Dne 21.8.2020 se nám narodila v chovatelské stanici Baghlan v Německu již celkově šestá vnoučátka, 2 chlapečci a 4 holčičky. Maminkou se stala Amirah z našeho prvního vrhu. Miminkům i mamince se daří výborně. Přejeme všem hodně zdraví a miminkům krásné a milující domovy. Celý vrh je nyní již zarezervován. 
 
 
heartGRANDCHILDRENheart
On August 21, 2020, our sixth grandchildren, 2 boys and 4 girls were born in the kennel Baghlan in Germany. Amirah from our first litter became a mother. Babies and mom are doing great. We wish everyone good health and beautiful and loving homes for babies. The whole litter is already reserved.
 
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photos - Baghlan Salukis
 
 
 

GRAND PRIX BRATISLAVA - MEZINÁRODNÍ / INTERNATIONAL CACIL COURSING

SLOVENSKO / SLOVAKIA 2.8.2020
 
Bareen odstartovala svůj v pořadí čvrtý závod fantasticky. Již po prvním kole se dostala do role favorita. To poté měrou vrchovatou potvrdila v kole druhém. Konečný výsledek byl dechberoucí a úžasný zároveň. Bareen svým výkonem potvrdila, že ne náhodou své první tři mezinárodní závody vyhrála. K nim přibyl tento čtvrtý, v kterém se ona a její majiteka Meta Kuhar mohou pyšnit titulem CACT, CACIL a BEST IN FIELD!!! Ano, Bareen se svým výkonem stala nejlepším chrtem celého závodu!!! 
Je to pro nás velká radost a my přejeme skvělé Bareen hodně štěstí do dalších závodů. smiley
 
 
Bareen started her fourth race fantastically. Already after the first round, she got into the role of a favorite. She then confirmed this to a great extent in the second round. The end result was breathtaking and amazing at the same time. Bareen confirmed with her performance that it was no coincidence that she won her first three international races. They were joined by this fourth, in which she and her owner Meta Kuhar can be proud of the titles CACT, CACIL and BEST IN FIELD!!! Yes, Bareen with her performance became the best sighthound of the whole race!!!
It's a great joy for us and we wish the great Bareen good luck in the next races. smiley
 
 
 
 
 
 
Poděkování za poskytnutí fotografií / Thanks for providing photos - Meta Kuhar
 
 
 

Dne 12.7.2020 dokončil Bai úspěšně poslední coursingový licenční běh a splnil tak podmínky k vydání coursingové licence. Přejeme mu hodně štěstí na závodech. yes

 
On July 12, 2020, Bai successfully completed the last coursing licence run and fulfilled the conditions for issuing a coursing license. We wish him good luck in the races. yes
 
 
Foto / Photo - Ronald Leine
 
 
 

CAC VARAŽDIN CHORVATSKO / CROATIA 27.6.2020

 
Rozhodčí / judge: Ivana Bakal (Chorvatsko / Croatia)
 
Po dlouhé přestávce způsobené covidem-19 se do výstavního kruhu vrátila opět Bareen a byla úspěšná. Ve třídě šampionů získala ocenění Výborná 1, CAC.
Gratulujeme opět k hezkému úspěchu. smiley
 
After a long break caused by covid-19, Bareen returned to the show ring and she was successful again. In the champion class she got Excellent 1, CAC.
Congratulations to a nice success again. smiley
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Meta Kuhar
 
 
 

heartVNOUČÁTKA heart

 
Dne 27.1.2020 se rozšířily řady našich vnoučátek. Tentokrát je hrdým rodičem, tatínkem, chlapec z našeho A vrhu - Altin Habib Al Nasya.
Maminka Yeganeh von Baghlan z chovatelské stanice  Baghlan v Německu porodila 7 miminek - 3 chlapečky a 4 holčičky. Chlapečci jsou všichni v barvě krémové a holčičky se krásně vybarvily:  černá grizzle, zlatá, krémová a bílá. Všem se daří velmi dobře. Přejeme našim malým štěňátkům hodně štěstí, zdraví a milující majitele. smiley
V případě zájmu uvádíme odkaz na chovatelskou stanici: https://salukis-von-baghlan.jimdo.com/
 
 
heartGRANDCHILDREN heart

On the 27.1.2020 the number of our grandchildren has increased. This time is the proud parent, daddy, boy from our litter A - Altin Habib Al Nasya.
Mother Yeganeh von Baghlan from kennel Baghlan in Germany gave birth to 7 childrens - 3 boys and 4 girls. The boys have a cream color and the girls are beautifully colored: black grizzle, gold, cream and white. Everyone is doing very well. We wish our little puppies good luck, health and loving owners. smiley
If you are interested, there is a link to the kennel: https://salukis-von-baghlan.jimdo.com/
 
 
 
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Baghlan Salukis

 

 


CACIL SNOW COURSING 2020  NEUSTIFT IN STUBAITAL  RAKOUSKO / AUSTRIA 18.1.2020

 
První mezinárodní coursing roku 2020 má za sebou Bareen. Lépe snad ani nemohla v novém roce startovat. Ve velké konkurenci 18 fen si doběhla pro snové a úžasné 1.místo s titulem CACIL.
A to není vše z úspěchu Bareen. Zároveň se stala nejlepším psem v plemeni závodu v konkurenci 35 saluk - 18 fen + 17 psů. 
Co dodat? Obrovskou gratulaci a přání mnoha dalších úspěchů v tomto roce. wink
 
Bareen participated in the first international coursing in 2020. She could not start better in the new year. In a strong competition of 18 females she reached dreamy and amazing 1st place with the title CACIL. And that's not all of Bareen's successes. At the same time she became best of breed in the race in competition of 35 salukis - 18 females + 17 males.
What to add? Great congratulations and wishes for many more successes this year. wink
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Anifotografia
 
 
Poděkování za foto / Thanks for photo - Irmina Serafin
 

 


yes ÚSPĚCHY 2019 / SUCCESSES 2019 yes

 
ADILAH AL NASYA
2.místo / 2nd place
3.místo / 3rd place
2x res.CACIL
res.CACT
 
 
ANIYAH AL NASYA
Chorvatský šampion / Champion of Croatia
3x CAC
 
 
ASMA AL NASYA
Maminka "B" vrhu CHS Hanesi *13.6.2019 / Mother of "B" litter in kennel Hanesi *13.6.2019
 
 
BAI AL NASYA
VDH
res. CAC
 
 
BAREEN AL NASYA
Šampion Slovinska / Champion of Slovenia
Šampion Chorvatska / Champion of Croatia
Šampion Srbska / Champion of Serbia
Šampion Bosny a Herzegoviny / Champion of Bosnia and Herzegovina
Vítěz krása a výkon Dolsko 2019 / Winner of Beauty and Performance Dolsko 2019
BOG 2
BOG 3
2x BOB
BOS
2x CACIB
3x res.CACIB
9x CAC
7x res.CAC
CACIL
2x CACL
2x 1.místo / 1st place